Steak af en slags med ovnbagte knuste kartofler, karameliseret løg i sukker og æblecidereddike, serveret med hollandaise og agurk i tykmælk.

Steak med karameliseret løg og hollandaise - er en ret som kræver en smule forberedelse. Kartoflerne får lidt ekstra kærlighed, men det er det hele værd. Lav de krydrede olier som står i retten, det er dem som binder det hele sammen.

Retten tager ca. 60 min.
















INGERDIENSER

Krydrede olier: (bruges til at binde retten sammen smagsmæssigt)

Chili og peber olie:

2 friske chilifrugter (middelstyrke)
1/2 dl. neutralolie (f.eks. solsikkeolie)
10-15 hele sorte peberkorn.
2 spsk. sukker.

Hvidløgsolie:

1 helt løg hvidløg (ikke kun ét fed)
1/2 dl. neutralolie (f.eks. solsikkeoli
2 spsk. sukker.

Steak:

Vælg den steak du synes bedst om. (f.eks. RibEye)

Øvrigt:
1 Agurk
150 ml. fed tykmælk - eller f.eks. skyr.
2-3 kartofler til hver. (mellemstørrelse)
1. stort løg.
En sjat æblecidereddike.
Rørsukker
1 Citron.

Sovs:
(Jeg købte en hollandaise i Netto. - har du mod og tid, så lav den selv)


VEJLEDNING

Lav først dine olier og karameliseret løg.

Snit chili og hvidløg fint.
Hæld dem i hver sin beholder.
Tilsæt sukker og olie.

(Husk at hæld sort peber i din chiliolie.)

Stil dem så på køl.



Snit et stort løg i tynde både.
Smelt en smule smør på en pande og tilsæt det snittede løg. Når løget begynder at blive gennemsigtigt og blødt, så hæld sukker over løget, gerne så det dækker. Hæld æblecidereddike over, så bunden af panden netop er dækket. Nu steger du det under middel varme, til væsken er blevet tyk og karamelagtig.
Hæld løget på en beholder og sæt det til køl.

...

Sæt en gryde kartofler over og kog dem møre. Når kartoflerne er kogt møre så maser du dem så de sprækker. Dette gør hele forskellen, når du bager dem færdig i ovnen.

Sæt kartoflerne i et olieret fad, og kom klumper af smør oven på. Riv muskatnød over og stryg salt og peber til.






Skræl finde lange skræller af din agurk, men kun ind til du næsten når kernerne.

Skrællerne ruller du fint sammen og den resterende (kerne) agurk skærer du ud i firkanter.

Sæt agurken på køl.





Tænd ovnen på 250 grader og begynd at lav din sovs. (Jeg brugte kun ét brev, til 3 personer, da der ikke skal serveres så meget til retten. )

Sæt kartoflerne i ovnen.

Smelt noget smør og en sjat olivenolie på en pande (middelhøj varme) og sæt dine bøffer over - husk at krydre bøfferne med salt og peber.

Når bøfferne er færdige, tjekker du om kartoflerne er ved at blive sprøde på toppen. Hvis de ikke er, så giv dem grill. (Men hold øje med de ikke brænder på) - Lad bøfferne hvile.

Find dine olier og løg frem.

Anret nu alle dele på en tellerken. Agurk skal anrettes med firkanterne som bund - læg en skefuld tykmælk over og sæt nu agurkrullerne ned i tykmælken.

Hæld hvidløgsolie over kartofler og agurk og hæld chili/peber olie over bøffen.

Placer hollandaisen (sovs) i en skål ved siden af tellerknen. Og husk at kom dine karmeliserede løg til bøffen.

Lige inden servering presses lidt citron over bøffen og agurken. Stryg evt. lidt salt og kværn lidt peber over bøffen også.


.............VELBEKOMMEN!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar