Is er godt - hjemmelavet is er bedre.
Denne flødeis er super nem og tager ingen tid at lave.
Ismaskine: Det hjælper at have en ismaskine, men det er absolut ikke nødvendigt. Fordelen er at du undgår iskrystaller under nedfrysningen. Du kan sagtens bare sætte ismassen i fryseren - bedste resultat bliver så, hvis du rører rundt i isen et par gange under nedfrysningen.
Røremaskine er også dejligt, men et alm. piskeris er helt fint.
Isen her tager omkring 60 min - her er ca. 40 min nedfrysning.
Ca. til 4 personer.
INTROVIDEO:
INGREDIENSER
Ismassen: (Denne grundmasse kan bruges som base til alle flødeis.)
1/4 L piskefløde*
2 hele æg (eller 4 æggeblommer)
2 dl mælk*
2 dl sukker (flormelis kan bruges)
1 spsk. vamiljepulver
Smagsgiver til isen:
Daim (Her kan du komme alt i. Prøv f. eks. Tom´s chokoladeskilpadder/frøer)
*Har du tid, så varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet - når den første boble kommer, så tag den af varmen. - Hvis du har travlt, så spring opvarmningen over.
VEJLEDNING
Pisk æg og sukker sammen. Massen skal blive luftig og let, næsten hvid i farven.
Mange anvender kun æggeblommen, men jeg bruger hele ægget, så går intet til spilde, og jeg har ikke mærket forskel i smag.
Den korte version:
Pisk fløden til let flødeskum - den skal være mere cremet, end fast. Hæld vamilje i inden den ønskede konsistens er opnået.
Rør mælken roligt i massen.
Hæld den roligt i æggemassen.
Den lange version:
Opvarm mælk og fløde til lige under kogepunktet, hæld vanilje i. Lad massen køle lidt, og hæld den derefter sammen med æggemassen.
Denne kan bruges som base for alle dine flødeis.
Denne ismasse kan du fryse som den er, eller du kan hælde i den hvad du nu har lyst til.
Hyldeblomst
Marmelade
Chokolade
Jeg har selv haft stor glæde af Tom´s chokoladefrøer - da den flydende karamel, giver isen en helt speciel sødme og smag.
I denne ret kommer jeg Daim i. (bræk den i stykker som f. eks. ismaskinen kan klare. )
Hæld isen på ismaskinen, eller i en beholder som kan ligge i din fryser.
Frys den i ca. 30 min på ismaskinen, din fryser vil tage en del længere, så her skal du nok forvente et par timer. (Rør i den under frysningen, så undgår du iskrystaller.)
Hjemmelavet flødeis med Daim.
.......................................VELBEKOMMEN!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar