Retten er af ukendt oprindelse, men den mest plausible forklaring på retten, er at den blev opfundet i Sverige af danske besøgende.. Sikkert nogen hvis medbragte forsyninger var ved at løbe tør, sidst på deres ekspedition og var nød til at komme op med en ret, af de få ingredienser de havde tilbage. Det blev et heldigt resultat, som næsten alle i Danmark kender. Sjovt nok spises retten ikke i Sverige.
Der findes altså ikke een rigtig opskrift, så man kan selv eksperimenterer med retten.
Dette er min udgave.
2-3 personer
20 min. (45 min. hvis du skal koge kartofler)
INGREDIENSER
100-150g Winerpølser
500 g Kartofler (5-6 bagekartofler)
Æblecidereddike
1/4 piskefløde
1 ds Tomatpuré
2 store løg
Smør
Olivenolie
Bacon (valgfrit, men vil give retten lidt mere smag)
FREMGANGSMÅDE
Hvis ikke du har kogte kartofler i forvejen, så sæt dem over nu. De skal koges så de har en lille smule bid i sig.
Skær løg groft og hæld dem i en varm gryde, med olivenolie og lidt smeltet smør. Det tilsatte smør er for smagens skyld.
Hvis du ønsker bacon i retten, så steger du det med nu.
Lad løgene tage lidt farve.
Imens løgene tager farve, så skær pølserne ud i bidder med store skæreflader, vi bruger winerpølser grundet deres sødme, som står rigtig godt til retten.
Smid dem i gryden, ned til løgene.
Når pølserne har fået lidt stegeskorpe, så tilsætter du tomatpuré og steger det med i ca. 2 min. - det fjerner syren fra tomaterne.
Tilsæt nu fløden og et par skænk eddike.
Skru ned for varmen og lad retten simre.
Skær nu kartofler i tern, og tilsæt dem. Lad retten simre og smag til med eddike, salt og peber.
Jeg serverer retten med frisk rosmarin, men ofte bruges lidt klippet purløg.
.....Velbekommen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar