Hjemmelavet brombærmarmelade

Brombærmarmelade.

Har man en gang lavet sin egen marmelade, så bliver det svært at gå tilbage til købemarmelade igen.

Denne marmelade har en fantastisk sødme og dyb men fin smag.

Har man plukket sine bær, så tager tilberedningen kun 20 min., men marmeladen smager bedst og sætter sig først efter afkøling.

Denne portion giver ca. 1 l.








INGREDIENSER

600 g Brombær
250 g sukker (helst rørsukker)
En slat vand
1 citron
3-4 spsk Melatin


FREMGANGSMÅDE

Skyl dine bær under kold vand.
Hæld lidt vand i bunden af en gryde og tilsæt så dine bær.
Varm op på medium varme.










Tilsæt sukker under konstant omrøring.

Lad massen koge op ganske kortvarrigt, og sluk så for varmen.
Tilsæt Melatin og citronsaft.

Skum evt.. massen hvis den danner skum. Det vil den når den koger, men jeg går ind for så lidt kogetid som muligt. Jeg synes at smagen ændre sig radikalt ved kogning - det gør ligesom smagen mere flad og fjerner de skarpe toner.
Så prøv at holde kogetiden nede.







Skold dine syltetøjsglas og skyl dem med lidt atamon. Hæld massen på glas og lad dem køle ned.

Denne version er utrolig let og sød i smagen, hvilket også gør at den egner sig fint som tilbehør i andre opskrifter, så som smagsgiver i hjemmelavet is, eller man kan hurtigt give den andre nuancer, ved f.eks. at tilsætte kanel, citron, hylleblomst osv. osv..




.....VELBEKOMMEN!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar