Stegeben ala spareribs

Denne ret er mest af alt et kryds imellem to super retter, den danske Stegeben og den mere Amerikanske Spareribs.

Denne ret har jeg lavet med bagte kartofler, men f.eks. ris ville også gøre sig godt, da du får en masse god sovs ud af retten.

Retten tager 2½ - 3 timer, så du skal have god tid til denne ret.













INGREDIENSER

1 Bagekartoffel til hver person.
1½ kg. Stegeben,
2 ds. Tomatpuré.
2-3 store løg
3-4 store Gulerødder.
Barbecue sovs (Jeg bruger min hjemmelavet chili, blandet med tomatpuré)
1 bundt Persille
Lidt citronskal
1 spsk. Smør
Olivenolie
Laurbærblade
Maizena mel

FREMGANGSMÅDE

Hæld smør og olivenolie i en gryde, skru godt op for varmen.. når smør er smeltet bruner du dine stegeben på alle sider. Har du en lille gryde, så bare brun ét af gangen.

Når alle dine ben er brunet af, så tag dem op af gryden. Hak nu dine gulerødder og løg meget fint.

Hvis din smør og olie er blevet brændt, så rens gryden og hæld lidt nyt olie i bunden - varm gryden op.


Svits dine løg og gulerødder til løgene bliver blanke, næsten gennemsigtige, det må ikke blive brune. Tilsæt 1 dåse tomatpuré som også skal svitses af og dermed fjerne noget af syren og gøre den mere sød.








Når det hele er svitset og har taget en smule farve, så lægger du dine ben op i gryden og fylder den man vand, så benene er dækket - tilsæt laurbærblade og rigelig med salt og peber.

Lad nu retten koge i ca. 1½ til 2 timer, kødet skal være løst, men skal ikke falde af knoglerne.

Sæt dine bage kartofler i ovnen, de skal have ca. 1½ time på 180 grader. - Husk at pakke dem ind i stanniol.


Når benene er færdig, så tager du dem op af gryden og smører dem med din favorit barbecue sovs, jeg kan varmet anbefale at du laver min hjemmelavede chili og blander den op med 1 dåse tomatpuré.

Benene skal smøre godt ind - et tykt lag over det hele.

Benene bages i 20 min. i en forvarmet ovn på 220 grader. Er kartoflerne færdige, så tag dem bare ud imens Stegebenene bages i ovnen - de holder sig fint varme i 20 min.


Imens benene bages, hakker du et bundt persille og skallen af en cirton.. ikke mere en ½ spiseske citronskal.

Bland persille og citronskal.







Sovsen fra stegebenene koges lidt ned og jævnes med lidt maizena mel (opløs melen i lidt kold vand og hæld i til du har den rette tykkelse)

  Når stegebenene færdige - så server stegeben, kartoflen sammen med sovsen og drys persille og citronskal over.





VELBEKOMMEN!.....

2 kommentarer:

  1. Vil bare nævne, at pakker du dine kartofler ind i staniol, damper du dem, i stedet for at bage dem.

    Hvis du skal have rigtige bagte kartofler, skal det foregå uden nogen former for indpakning.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du have helt ret i.

      Det er en gammel vane, helt fra barndommen, at bagte kartofler blev indpakket i staniol.

      Jeg er stadig til de staniol indpakkede kartofler, da de vil være langt mere fugtige/mosede, men det er en smagssag og begge dele fungerer fint.

      Tak for din oplysning.

      Slet