Fransk løgsuppe - måske den bedste suppe som findes.. altså, hvis man spørger mig.
Der er mange meninger om hvordan en løgsuppe skal laves, og om det er en forret, eller en hovedret.
Denne version laver jeg så let som muligt og med kartofler, jeg mener nemlig at den sagtens kan serveres som en hovedret, men med kartofler, så kan der ikke længere være tvivl.
Retten tager ca. 30 min.
Denne opskrift er til ca. 6 personer.
INGREDIENSER
6 mellemstore kartofler (3-4 bagekartofler)
8 mellemstore løg
1 L kyllingfond (2 terninger til 1 L vand)
2 spsk smør
1. dl. neutralolie (f.eks. solsikkeolie)
1 tsk tabasco.
1 skive gammelt hvidt brød, eller bolle, ristet - til hver portion
2 fed hvidløg
Parmasan
Peber
FREMGANGSMÅDE
Løg snittes fint i strimler.
Kartofler snittes fint i tern.
Hvidløg hakkes.
Smelt smøret i olien (brug en stor gryde).
Tilsæt kartofler, løg og hvidløg - og steg den gyldne. Jo mere stegeskorpe, kartofler og løg får, jo mere smag og bitterhed vil suppen få. Løgene er i forvejen utrolige søde, så være ikke bange for at give det lidt skorpe.
Imens kartofler og løg steges, så gør din kyllingfond klar. Hvis du bruger bullionterninger, så hæld kogende vand over dem. så opløses de let.
Lige før kartofler og løg er klar, så tilsæt peber og tabasco - nu hælder du så din kyllingfond over løg og kartofler.
Retten skal varme videre i ca. 15-20 min.
Smag den løbende til med tabasco og peber.
Sever retten med gammelt/ristet brød og revet ost oven på.
Retten her kan piftes op på mange måder.
1. Du kan tilsætte hvidvin og eller cognac til din fond.
2. Du kan tilsætte chili.
3. Dryppe lidt citron i - det giver hurtigt et pift.
4. Brug din fantasi.. :)
Dette er den hurtige, lette version - men den smager helt fantastisk.
.............VELBEKOMMEN!!
Dejlig suppe! Har nu lavet den mange gange. Tak for opskriften. :)
SvarSlet