Kage med æble - æblekage

Hjemmelavet æblekage

I efteråret når der er rigeligt med æbler og ikke alle er brugt til æblecider, så er dette min favoritopskrift, på en lækker æblekage.

Massere af smag og sødme og kagen er let og lækker.

Denne opskrift dækker ca. 6-8 personer.

Det tager ca 45 min, fra start, til færdig kage.









INGREDIENSER

4 æbler (Kan både være sure, eller søde)
2 æg
150 g sukker (1 1/3 dl)
50g smeltet smør
3/4 dl mælk
150 g hvedemel (2 1/2 dl)
1 tsk bagepulver
Kanel

FREMGANGSMÅDE

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både, af ca. 1 cm tykkelse, og læg dem i kold vand. Så bliver de ikke brune og kedelige.










Pisk æg og sukker til en luftig masse. Smelt smør og mens smøret er lidt varmt, så kom 1 tsk. kanel og mælken i.

Hæld smørmassen i æggemassen.

Bland mel og bagepulver og vend det i æggemassen. Den må gerne være ret let og "flydende".




Nu kan du en af to ting:

1. Smør en bradepande, stryg sukker og kanel over og læg et lag af æbler i bunden, hvorefter du hælder dejen over æblerne. Dette kan give en karameliseret bund, men der er gode chancer for at kagen sidder fast i brædepanden.








2. Hælde dejen i et fad, hvor du har lagt bagepair i. Herefter skikker du æblestykker i dejen.
Denne måde sikre at kagen ikke sidder fast, men du får ikke en karameliseret bund.








Drys dejen med sukker og kanel og bag kagen i 30 min på 200 grader, midt i ovnen.
Bagetid ca. 1/2 time.

Du kan tjekke om kagen er færdig, ved at stikke en stegenål i dejen, når du trækker den ud, må der ikke sidde klæg kage på den.






En smule vaniljeis eller lidt creméfraiche går rigtig godt til kagen.

Kagen er egnet til nedfrysning og skal helst nydes mens den er varm.







...... VELBEKOMMEN!! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar