Hverdagsburger (vegetaropskrift også)

Hverdagsburgeren

Vi alle elsker en god burger, men ofte roder vi os ud klassiske problemer som for tyk bøf, for meget dressing, våd salat, for meget indhold, for hård eller blød bolle osv.

Her er opskriften på burgeren som er nem at spise med een hånd, drypper ikke og smagen er i højsædet.

Det tager 15 min.





INGREDIENSER

- Oksekød (på størrelse med en golfbold)

Når du laver burgere er der et par simple regler for success. Brug kød med ca. 18-20 % fedt - det er vigtigt, da vi arbejder med en meget tynd bøf og den ikke skal blive for tør.
Kødet skal være iskoldt, helt til du lægger bøffen på panden. - Det er med til at bøffen ikke trækker sig sammen til en rund og tyk bøf, som er helt umulig i en burger.
(Tip: form evt. bøfferne og frys dem ned - så de altid klar til brug)

- Bolle (Krydderboller fra Netto)

Lad være med at lave dem selv. Det er nærmest umuligt at lave en hjemmelavet god burgerbolle. Køb bollerne.
Jeg bruger krydderboller til denne burger - ikke fordi de er billige, men fordi de fungerer bedst. De har mere fylde end de alm. sesamboller og de suger pandefedtet perfekt, uden at blive slaskede - og så er det den helt rigtige størrelse til hverdagsburgeren.

- Agurk

Normalt ville jeg altid vælge en syltet agurk, men friske agurker fungerer bedre i denne burger, da vi ikke bruger salat og ikke ønsker mere væde i burgeren.

- Løg

Ja, for fanden...altid!

- Ketchup og Sennep.

- Olivenolie til stegning.

FREMGANGSMÅDE

1. Form bøffen og hold den på ca. 5 mm. tykkelse.
Hak overfladen som en hakkebøf - det hjælper på at holde formen, og krydderier binder bedre. Salt og peber på begge sider. (lidt mere salt end du tror og MEGET mere peber)

2. Varm en pande op med en sjat olivenolie på.  - det skal ikke sejle, men der skal være rigeligt.

3. Skær løg i meget fine tern - og skær agurken i tynde skiver.

4. Læg bøffen på panden. (Høj varme) - ca. 1 1/2 min. på hver side.

5. Skær din bolle over og når bøffen er færdig (og lagt til side), så gnider du bollens skærefladen rundt på panden, så den suger bøf og olie - lad så bollen toaste til den er gylden, men ikke sort.

6. Vend over bollen om, så den også toastes på toppen. Læg underbollen på en tellerken.

7. Smør et tyndt lag sennep på underbollen. Placer agurkeskiverne og læg bøffen på. (bøffen lægges så hulrummet vender opad - det holder på saften.)

8. Dryp små klatter ketchup på bøffen (meget lidt, så det ikke sejler) og drys nu lidt løg på.

9. Læg toppen på burgeren.

Nu har du en yderst velsmagende, drypfri og håndret hverdagsburger.

Mix it up!

Leg med opskriften. Kan du lide salat mayonnaise, eller tomat hop ud i det. Herunder er et par eksempler på hvordan du hurtigt laver nogle super burgere, med lidt andre ingredienser.


Bearnaise burger

Her har jeg valgt at komme ost og bearnaisesauce på. (Du kan købe bernaise kold på dåse, som fungerer perfekt)









Cheese burger

Denne burger har massere af fint skåret isberg salat, og ost.










Vegetar burger

Her har jeg rørt en kødfars på 2 ds. Kidney Beans, 2 store gulerødder, 2 løg, 4 fed hvidløg, og lidt mel.

Bønner Moses til pure og revet gulerod og hakket løg, varmes på en pande, så det falder sammen - tilsæt hvidløg og mix det i bønnerne. Tilsæt salt, peber og lidt engelsk sauce. (Jævn med mel)

Her med syltede rødløg, avocado og agurk. Bollerne smøres med salat mayonnaise.



,.............. VELBEKOMME!!

P.S.

Har du mod på mere, så burde du prøve at lave din egen Big Mac burger - Læs hvordan du gør her: Opskrift på Big Mac

Ingen kommentarer:

Send en kommentar