Flæskesteg

Flæskesteg - Her er en simpel vejledning på hvordan du skal tillberede stegen.

Hele retten tager ca. 2 timer.
















INGREDIENSER

Svinesteg (beregn ca. 300 g. per. portion)
Laurbærblad
Kartofler
Fløde
Oksefond (Eller hvad du nu bedst kan lide)
Gulerod
Løg
Rødkål
Asier
Fanske kartofler

FREMGANGSMÅDE

Stegen ridses og selvom du måske har købt en som allerede er ridset, så gå den lige igennem alligevel, det er afgørende for resultatet. Ridserne skal være ned til kødet, men ikke ned i kødet.

Rub nu massere af salt i ridserne, saltet smager, men hjælper også til sprødheden på sværet. Jeg stikker nogle lauerbærblade i rillerne, det giver en fantastisk smag.





Hvis stegen er ujævn, så løft de smalle steder ved at lægge noget staniol uder stegen, således at stegen bliver så plan som muligt. Dette sikrer at din svær bliver lige hurtigt færdig og at du ikke ender med bløde stykker svær.

TEMPERATUR/TID

Det bedste er at bruge stegetermometer. På en flæskested, sigter man efter 60 grader i kernetempratur. Med hviletiden vil denne nå ca. 65 grader.

Der er ikke en fast temperaturindstilling til ovnen, men reglen er at jo højere du skruer op, jo hurtigere vil du nå kernetemperaturen. Men omkring 200 grader er ikke en dårlig start.

Har du ikke et stegetermometer, så skal en steg have ca. 1 1/2 time. (30 min. pr. 1/2 kilo + 15 min.)

Sæt en bradepande med vand i bunden af ovnen.

SPRØD SVÆR

Hvis du steger ved varme under 225 grader, så er du nød til at skrue op for varmen, de sidste 10-15 min. - Skru op til 250 grader.

Hvis sværen ikke bobler op og kernetemperaturen går over 60 grader, så skær sværen af kødet, og læg det alene i ovnen. Steg sværen færdig, og læg den tilbage, når den er klar.

Lad stegen hvile i 15-20 min, dette gør at stegen ikke bløder sine saft, når du skærer den.

Skyen fra stegen bruges til sovsen. ...............................   Velbekommen!


(Resten af retten kommer senere)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar