Vaniljecreme

Vaniljecreme.

Denne kan fint bruges til pandekager eller f.eks. Tarte Tatin.


Den tager omkring 15 min. med køletid skal man regne med 1 time.















INGREDIENSER

1/4 L Mælk
4 Æggeblommer
½ Stang Vanilje
4 spsk. Sukker

FREMGANGSMÅDE

 Flæk en ½ vaniljestang og tilsæt den mælken i en tykbundet gryde.

Varm mælken op til kogepunktet og lad den derefter hvile, så vaniljen kan trække ud i mælken.

Imens mælken trækker, rører du æg og sukker sammen i en skål, så massen bliver luftig.



Hæld så den lunkne mælk op i æggemassen.. langsomt og under omrøring.

Pisk massen sammen og hæld den tilbage i gryden.

Varm massen op til kogepunktet, under kraftig omrøring - massen skal blive cremet og luftigt.




Cremen han bruges med det samme, men den kan også køles ned og anvendes til senere brug.





.........VELBEKOMMEN!






Ingen kommentarer:

Send en kommentar