Tarte Tatin

Tarte Tatin er en klassiker og ikke helt nem. Fidusen i denne dessert er at balancerer mængden af din karamel - for meget karamel vil få kagen til at flyde ud og miste form.


Retten tager ca. 45 min.















INGREDIENSER

4 Æbler (Frit valg)
100 g. Sukker (Jeg bruger økologisk rørsukker)
1 plade Butterdej
25 g. Smør

FREMGANGSMÅDE

Fjern kernehuset og skær æblerne i både. Du kan skrælle æblet hvis du har lyst, men det er lige fint at beholde den på.








Smelt sukkeret på en pande - når sukkeret er smeltet, så tilsætter du smøret og lader massen bruse af. Du skal være forsigtig med ikke at brænde sukkeret på.

Tilsæt æblerne - hvis sukkeret klumper, så er det kun fordi æblerne køler sukkeret ned og det bliver hurtigt flydende igen, når massen bliver varm igen.

Jo mørkere massen bliver, jo bitter smag får du frem.




Hæld massen over i et ildfast fad.

Dæk massen med et låg af butterdej - det kan godt betale sig at skære låget til formen, inden du hælder massen over i formen. Prik huller i dejen og stil den i en forvarmet ovn - ovnen skal stå på 200 grader og tærten skal have 20-25 min. 
Når butterdejen er gylden og sprød, så tager du den ud af ovnen og vender den ud på et fad, eller på en tallerken. I denne udgave har jeg serveret tærten med en vaniljecreme og appelsiner - men f.eks. en vaniljes vil også være perfekt til den lune tærte.        
.......VELBEKOMMEN!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar