Denne udgave står tyk og cremet, men er man til de mere lette supper, så kan man med lethed tynde den op med ekstra vand i opkoget.
I denne opskrift er der lagt vægt på at det ikke må tage for lang tid, så selv om man kan anvende en række teknikker for at fremme smag og konsistens, så går vi her lidt brutalt til værks, men resultatet bliver ganske fornuftigt.
Det tager ca. 1 time at lave denne ret.
INGREDIENSER
1 kg. Kartofler
150 g Bacon
1 Løg
2 Gulerødder
1 bundt frisk Basilikum
Rosmarin
Stødt Chili
Muskatnød
2 stk. Laurbærblade
16 sorte Peberkorn
1 L Fond (Valgfrit smag)
3 Stilke Bladselleri
Lidt Creme Fraiche
Tilbehør:
Ristet brød og gedeost.
FREMGANGSMÅDE
Skræl dine kartofler, gulerødder samt løg og skær dem ud i tern (det må gerne være groft) - hold dem klar til senere.
Skær dit bacon ud i tern og sæt dem over en gryde med god varme - når din bacon er ved at tage farve, så tilsæt løg.
Det steges så til løget er blevet gennemsigtigt og er begyndt at tage en smule farve.
Hæld så dine kartofler i og steg dem med bacon og løg i ca. 5 min.
Tilsæt rosmarin og steg videre i et par min. Sørg for at rør godt rundt i gryden, så bacon og kartoffel ikke brænder fast i bunden af gryden.
Snit bladselleri i stykker og hæld så gulerødder og sellerien op i gryden.
Hæld fong og vand på til det dækker kartoflerne. Riv noget frisk basilikum af planten og smid i gryden ca. en håndfuld.
Sæt en si i gryden og tilsæt så peberkorn og laurbærblade.
Sæt låg på og kog retten i ca. 30 min. -eller til gulerødder og kartofler er møre.
Blend retten i en blender til en jævn og svampet konsistens - ønskes en mere 'flydende' suppe, så spæd til med fong fra kogegryden.
Hæld den blendede suppe tilbage i gryden og varm op igen.
Som tilbehør har jeg denne gang valgt at riste noget lyst brød, med gedeost på.
Brødet skæres fri for kanter, skiver at gedeost lægges over og sidst hældes en smule olivenolie over og en smule groft salt.
Brødene sættes i ovnen i ca. 10 min. på 200 grader.
Ved servering tilsættes en skefuld kold Creme Fraiche og der pyntes med frisk basilikum.
..................VELBEKOMMEN!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar