Retten tager omkring 1½-2 timer og går du hele vejen og koger en hel kylling, så vil retten tage endnu længere tid. Denne gang har jeg dog valg ikke at bruge en hel kylling, men bare købe nogle fileter.
Sværhedsgraden ligger på let, til lidt øvet, men kan du koge ris er retten her næsten idiotsikker.
Retten går som altid rigtig godt sammen med grøn salat og hjemmebagt flutes.
INGREDIENSER
3-400 g Kylling
1 stort løg
3 stk springløg
2 fed hvidløg
2 stk, peberfrugt (rød og gul)
4 stk. gulerødder
75-100 g tomat (snacktomater)
1 tsk. Ingefær
2 spsk. Paprika
100 ml Creme Fraiche
Kyllinge fond (evt. bouillonterning)
2 kopper Ris
Olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Skær din kylling ud i strimler, hak hvidløg, løg, og ingefær.
Hæld lidt olivenolie i bunden af en stor gryde - når olien er varm, tilsættes løg, 1 fed hvidløg, halvdelen af ingefæren og paprika. Løgene skal blive glasklare og det er vigtigt at løg ikke tager farve.
Når kyllingen er klar, så tilsætter du dine tomater - skær dem evt. i halve før de tilsættes.
Nu skal retten stå og boble i mindste 20 min. - tomaterne skal være helt smattede og have afgivet sin vædde.
Skær Peberfrugter, springløg og gulerødder i strimler.
Tilsæt peberfrugt, gulerod, springløg og resten af hvidløget og ingefær.
Hæld så kyllingefond over retten, det behøver ikke dække helt, for retten afgiver massere af væde.
Lad nu retten koge i ca. ½ time.
Lige før retten er færdig, jævnes den med Creme Fraiche - smag den til så du selv bedst kan lide den.
Server retten med ris, ekstra Creme Fraiche, salat og flutes.
......................VELBEKOMMEN!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar