Laks i grøntsagsgryde

Laks i grøntsagsgryde er for dem som elsker inspiration fra østen.

Retten tager ca. 45 min.

Kraftig i smag.











INGREDIENSER

4 fileter fersk laks (450-500 g. laks m. skind)
2 spsk. frisk Ingefær
1 spsk. tørret Ingefær
2 spsk. Gurkemeje
4 dl. Kokosmælk
1Citron eller Lime
1 Squash
1 Blomkål
Frisk Basilikum
4 dl. fiskebullion eller grøntsagsbullion
1 frisk Chili
6-8 fed Hvidløg
4 stk. Gulerødder
Olivenolie
Flutes
50-100 g. Smør

FREMGANGSMÅDE

Hak dine hvidløg, chili, ingefær fint.
Sæt en wok eller en gryde med olivenolie over stærk varme - svits 3-4 fed hvidløg, tørret ingefær, 2 spsk. gurkemeje og din chili i den vare olie.






Tilsæt et ½ blomkål skåret i skiver af ca. 3 mm. tykkelse, 2 stk. gulerødder skåret i smalle skiver samt hakket frisk ingefær - varmes lidt igennem.
Herefter tilsættes kokosmælk og boullion - varmes til kokosmælken får en smule fylde. 








Nu tilsættes dine skiveskåret squash og laksen ligges oven på. - væden må gerne dækker op om fisken.
(Skindet efterlades på laksen)

Skru ned for varmen og lad retten simre i en 12-15 min. med låg på.

Imens retten simre, så maser du noget hvidløg (2-3 fed) ud i smøret - smør derefter smøret i dine flutes.

Varm ovnen på til 220 grader og når fisken mangler ca. 4 min., så sætter du dit flute i ovnen.

Hiv forsigtigt din laks op af gryden.
Hæld grøntsags "sovsen" over i et fad og anret fisken oven på.

Riv gulerod over og pynt med basilikum.

Serveres med hvidløgsflutes.


VELBEKOMMEN!!...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar