Millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf..

..Fra tid til anden skal man bare have en klassiker..

Denne ret kan laves på 45 min., men har bedst af at få noget tid - sådan er det vel med det meste?











INGREDIENSER
300 g Oksekød ca.10%
200 g Bacon i tern
2,5 Kg. Kartofler
2 Løg
½ dl. Balsamico Eddike (sort)
½ L mælk (Let)
75 g Smør
½ revt muskatnød
1 ds. tomatpuré
Ketchup
Dijonsennep
Salt og Pepper
Oksefong (bouillion)
1 stk. chili

FREMGANGSMÅDE

Millionbøf:

Hak dine løg og din chili og varm så en smule olivenolie i bunden af en stor gryde.

Svits dine løg til de bliver glasklare - de må ikke tage farve. Herefter tilsætter du den skåret bacon - steg til både løg og bacon tager farve.

Så tilsættes din oksekød, sammen med en halv hakket chili - du kan tilsætte lidt sød paprika, hvis du er til krydret mad.

Når kødet har taget farve, tilsætter du balsamico, tomat puré og ca. ½ L Okse Fong.. lad retten småkoge.

Skræl dine kartofler og kog dem i godt saltet vand.

Når retten har kogt i en lille ½ time,tilsætter du lidt mælk og ketchup.. lad retten koge videre.. mælken skal helt jævne sovsen, men vil du have den lidt tykkere, kan du røre lidt marizena i.

Smag til med ketchup, salt og pepper.

Kartoffelmos:

Hæld kartoffelvand fra i en skål og hæld kartoflerne i en anden skål.
Tilsæt smør, revet muskat og en smule DijonSennep i kartoffelskålen - hak alle kartoflerne til en klumpet masse.

Mos kartoffelmosen sammen med lidt kartoffelvand og lidt mælk, til en passende konsistens.

Smag til med salt og pepper..

Retten går fint sammen med en grøn salat... VELBEKOMMEN!:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar