Ketchup har et væld af muligheder og smags tilretninger, så finder du noget du ikke kan lide, så bare spring ud i andre lignende ingredienser.
Du skal bruge følgende:
500g solmodne tomater
2 sure æbler (madæbler)
1 stort løg
1 stort fed hvidløg
1. peberfrugt (rød)
1 chillipeber
1 tsk. allehånde
1 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
2 blade laurbærblad
1 dåse tomatpuré
Tabasko
Worchester sauce
2 spsk. æblecider eddike
2 spsk. brun farin
Salt og peber
1 nellike
Lidt kanel
½ dl. rørsukker
Sådan gør du
Skær tomater, løg, æbler, chilli og peber i store tern - fjern kerner, stilke og blomster.
Det behøver ikke være pænt, det skal alligevel blendes senere.
Kom alle ingridienserne op i en gryde og varm langsomt op - tomaterne, æblerne og peberfrugt skulle helt kunne nå at afgive lidt væde.
Varm langsom det hele op til kogepunktet og giv det så lige et par minutter, således at æbler og tomat bliver en smule mosede.
Smid det hele i blenderen og giv det en ordentlig omgang - det hele hældes så tilbage i gryden.
Nu skal du koge det op igen og det er også hér du kan reducerer til den tykkelse du foretrækker.
Det er vigtigt at du smager din ketchup til.. prøv dig frem med lidt mere rørsukker hvis den er for bitter, eller noget mere tabasco og chilli, hvis du er til den lidt krydderet smag.
Denne protion giver ca. et syltetøjsglas ketchup, så ønsker du at den skal kunne holde mere end 1 uge i køleskabet, så kog glasset af og skyl det i atamon.
Bland også lidt atamon i din ketchup- men det er vigtigt at ketchupen er kølet ned under 100 grader, ellers giver atamonen ingen virkning.
Med atamon burde din ketchup kunne holde mindst 1 måned i køleskabet.
Denne ketchup er også perfekt som smagsgiver i kødsovsen næste gang du serverer spaghetti.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar