Stuved hvidkål med rødbede er vel bare en viderudvikling af den traditionelle stuved hvidkål.
Bonusen hér er farven.. ungerne er vilde med den.
Tager ca. 1 time.
Fungerer perfekt til frikadelle, men er også god til karbonader, skulle du være træt af ærter og gulerødder.
Ingridienser
3 Rødbeder
1 kvart hvidkål
Muskat nød
Laurbærblad
Nellike
Mælk
Mel
1 løg
Lidt valnødder
75 g. Smør
Fremgangsmåde
Skræl rødbederne og kog dem i let saltet vand ca. 30 min. - mens det koger laver du et opbag.
Hæld ca. 4 dl. mælk i en gryde sammen med 1 helt løg, hvor du har stukket nelliker i - tilsæt også 2 stk. laurbærblad - kog mælken hurtigt op og tag så gryden af blusset.
Smelt smør i en gryde (75 g.) og tilsæt mel til smøret er helt optaget og melet danner en "bolle" - melet må ikke klumpe. Lad smørbollen bage i 3-4 min.
Hæld din varme mælk fra løg, nelliker osv. over i en skål - brug nu mælken til at røre smørbollen ud.. tilsæt mælken lidt ad gangen under kraftig omrøring - den opbagte sovs skal være tykflydende og uden melklumper.
Skær hvidkålen i strimler og kog denne i 12 min. i let saltet vand.
Skær rødbedderne i tern og tilsæt dem i sovsen.
Kog sovsen op under omrøring - når sovsen bliver for tyk, så hæld hvidkålsvand i for at tynde den ud.
Når sovsen har den rette konsistens, hælder du hvidkålen i, sammen med lidt revet muskatnød.
Smages til med salt og peber - og pyntes med knust valnød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar