At lave dej er vel en temmelig stor del af begrebet HJEMMEBAG/ hjemmelavet -og her vil jeg tage fat på en dej som kan bruget til alt fra pizza til onsdagssnegle.
Det eneste denne dej kræver, er at hævetiden og æltningen ikke springes over - men så får du også en super dej til det meste.
Ingredienser
ca. 500 g. mel
ca. 30 g. gær
1 spk. salt
1 spk. sukker
1 spk, olivenolie
Fremgangsmåde
Herefter hældes ca. 100 g. mel i og det hele røres til en jævn masse - det er vigtigt at melet er helt optaget i væsken.
Herefter hældes den resterende mel i lidt ad gangen - dejen skal være lidt fugtig og klæbene.
Hæld dejen ud på bordet og sørg for der er rigelig mel at ælte i dejen.
Dejen skal æltes i mindst 8-10 minutter, men pas på du ikke ælter for meget mel i dejen, den må ikke blive hård - når dejen er færdig skal den være lidt fugtig og elastisk.
Dejen smides nu tilbage i skålen og skal hæve i mindst 3 timer, på et lunt sted - du kan også lade den hæve i køleskabet natten over, i det tilfælde kan du med held vikle noget cellofan om dejen - således tager den ikke smag fra øvrige produkter under hævningen.
Voila.. universel dej.. dejen til det hele.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar