SpringRolls lavet med toastbrød.

SpringRolls - er dette jo ikke helt.

Dette er en variant, som er lavet med udrullet toastbrød, frem for de rispapir, eller hvad man nu plejer at bruge.
Resultatet  er en sprød dej som er helt fantastisk og kan helt sikkert anbefales.

Man vil typisk fylde SpringRolls med frisk grønt, eller noget sur- sødt. Men denne version er holdt i dansk aftensmad-versionen, med stærk oksekød.

Retten tager ca. 20 min.






INGREDIENSER

DEJ

Toastbrød - køb den store slags.

FYLD

3-500 g Hakket oksekød
1 Gulerod
1 Løg
3 spsk hjemmelavet chili, eller en anden chilipaste.
2 tsk Lager Eddike
1 lille dåse tomatpúre
1 tsk tørret basilikum
4-5 fed hvidløg

Olivenolie til stegning af kød
Neutral olie (Solsikke) til stegning af ruller.

FREMGANGSMÅDE

Lav først dit kødfyld:

Skær gulerod og løg i små tern.
Hæld lidt olivenolie på en varm pande, og tilsæt så løg og gulerødder. Når løget er blevet gennemsigtigt, så tilsætter du det hakkede kød. Når kødet begynder at tage farve, så tilsætter du basilikum og chili.

Skær nu hvidløg fint og tilsæt dem, sammen med din tomatpúre.

Smag til med salt, peber og eddike.

Lad kødfyldet køle af, imens du forbereder dine toastbrød og sætter en pande over med neutralolie i bunden - der skal være et par cm, så man kan friturestege rullerne.











Skær skorperne af din toastbrød.










Rul brødet så fladt som du kan.
Fugt kanterne med vand og placer en smule kødfyld i midten.











Rul dejen omkring fyldet og niv så enderne sammen. Nu er rullen klar til at blive dyppet i den varme olie.










Rullerne skal ikke blive for mørke, men skal være gyldne. Vend dem lidt i olien, så de bliver lige gylde over det hele.











Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.






Nu er du klar til at serverer rullerne - rullerne kan gå til alt fra ris til salat.

Prøv at varierer fyldet og server med en skål chili, soya eller sur- sød sovs.

                                                   .......................VELBEKOMMEN!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar