Koldskål med tykmælk - er en super sommer ret. Den er hurtigt lavet og fungerer fint som både for- og hovedret.
Koldskål kan man købe for 10-20 kr. literen i de fleste supermarkeder, men det kan dårligt sammenlignes med den hjemmelavede udgave og er de ekstra udgifter værd.
Koldskål kan laves på et utal af måder - man kan med held røre hybenblomstsaft i, rive citronskal over, blande bær i og meget andet.
Retten tager ca. 10 min.
4-6 personer.
Holder ca. 3 dage i køleskabet.
INGREDIENSER
1 L Kærnemælk
1 L Tykmælk
1 dl sukker
1 Citron
6 Æggeblommer
1 spsk. Vaniliesukker*
*bruger du en vaniljestang, så skal du lade koldskålen trække en time i køleskab, inden servering
FREMGANGSMÅDE
Alle ingredienser røres sammen, indtil sukkeret er rørt ud.
Mange opskrifter siger at man skal røre sukkeret ud i æggeblommerne, men jeg finder det lige nemt, bare at røre det hele sammen.
Jeg holder lidt igen med sukker og citron og kan bedst lide at tilfører efter servering, så kan alle selv bestemme hvor surt/sødt det skal være.
At serverer en citronskive til, pynter også.
.....................VELBEKOMMEN!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar