Blommesyltetøj/Blommemarmelade

Hjemmelavet Blommesyltetøj/marmelade

Ca. 30 min.

Fungerer fantastisk i forskelligt stærkt mad, men naturligvis også bare på franskbrød, pandekager osv.

Når efteråret kommer, så er det blommehøst og de smager naturligvis fantastisk som de er, men selv et lille træ sætter jo flere blommer end man kan nå at spise... så hvad gør man så?

Her prøver jeg med blommemarmelade.









INGREDIENSER

Blommer
Sukker
Marmeladepulver

FREMGANGSMÅDE

Blommerne skylles rene - lad dem bare ligge i vand i lidt tid, så løsner skidt sig, næsten helt af sig selv.









Halver blommerne og fjern stenen.

Kom en smule vand i bunden af en gryde, ikke for meget, kun lige så blommerne ikke brænder på. Blommerne vil hurtigt selv udskille en masse væde, så man skal virkelig kun bruge en lille smule vand i bunden til at starte med.

Kog blommerne under middel varme i en 10 minutter, til blommesaften kan dække blommerne.


Hæld nu sukker i blommemassen og lad denne koge ud i massen. Når sukkeret er optaget, så hælder du marmeladepulver i.

Massen varmes nu op til kogepunktet og hvis der kommer skum på toppen, så fjerner du denne.

Så snart massen er ved kogepunktet, så slukker du varmen.

Test konsistensen ved at dryppe lidt på en kold underkop. Stivner massen og er.. well... marmeladeagitg, så er den hjemme.

Jeg har ikke oplyst nogle mængder i denne "opskrift" - og det kommer sig af, at det hele er en smagssag.

Lidt at gå efter vil være:

Til 1 kg. blommer bruges ca. 6-700 g. sukker.
Marmeladepulver doseres efter anvisningerne på posen.

Når man laver marmelade er man nød til at smage sig frem. Der er bare ikke nogen gylden regel for de præcise mængder af sukker osv. - Så bare hop ud i det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar