Grydebrød Hjemmelavet brød (langtidshævet)

Kært brød har mange navne.

Dette brød kunne have heddet, verdens nemmeste brød eller verdens bedste brød, men jeg vælger at kalde det Grydebrød.

Dette brød kræver ikke lang æltning eller massere af forarbejdelse - kun tid. Brødet her er nemlig koldhævet og langtidshævet - det betyder at der ikke bruges meget gær og at gæren laver alt arbejdet for dig.

Når du bruger en gryde til at bage i, så behøver du heller ikke at pensle brødet - den massive varme gør brødet knasende sprødt og låget på gryden holder fugten inde.

Til gengæld skal brødet hæve i 12-24 timer.





INGREDIENSER

8 dl. Hvedemel
2 dl. Italiensk mel (00)
5 dl. lunken vand
2 tsk. salt
Gær på størrelse med en ært.

FREMGANGSMÅDE

Rør gære ud i din vand og tilsæt så salt - jeg bruger ikke sukker da dette brød ikke skal sødes og gæren ikke behøver denne sukker. mange tror fejlagtigt at sukker og gær giver en god hævning, dette er ikke tilfældet. Bruger man sukker skal man IKKE lade dejen hæve for længe, da det vil give en dårlig smag - tommelfingerreglen er, jo kortere hævning dets mere gær og omvendt.

Når slat og gær er opløst, så tilsætter du melet - du behøver ikke ælte dejen, melet skal bare optages fint i vandet, så er det nok.

Dæk din dejskål til med et fugtigt viskestykke og stil dejen i køleskabet. Dejen skal hæve i 12 - 24 timer.. alt efter hvor meget tid du har.

Når dejen er klar, så hælder du den ud op bordet og slår den sammen, bare fold dejen en 3-4 gange, det er mere end rigeligt.

 Tildæk dejen og lad den efterhæve en times tid.

Tænd din ovn på 250 grader og stil en tykbundet gryde i ovnen - det er vigtigt at ovn og gryde bliver gennemvarm.

Smid din dej i gryden og fugt den lidt på overfladen - du skal gerne kunne høre hvordan dejen allerede begynder at 'stege' i bunden. Når du bruger gryden således, så bliver skorpen sprød hele vejen rundt om brødet.

Dejen stilles i ovnen i 30 min. med et låg på.

Når de 30 min. er gået, så skruer du ovnen ned på 230 grader og fjerner låget - dejen bages videre i 15 minutter.








Lad brødet køle lidt af inden du sætter tænderne i det.


VELBEKOMMEN!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar