Hjemmelavet Iskagebåd

 Hjemmelavet Iskagebåd mandelnougat med chokoladeovertræk og marcipan.

Denne dessert er en god idé til en anderledes anretning end bare en skive is.

Denne dessert går godt sammen med bær.

Tid: 5 timer.
(frysningen tager omkring 4 timer - resten tager ca. 1 time.)












INGREDIENSER
4 æggeblommer
3/4 dl. kogende vand
350 g. sukker.
½ l. piskefløde (38%)
18 stk. vaffelbåde (du kan selv lave en nøddebund)
200 g. kogeshokolade
1 stang vanilje
1 pose mandler, eller hasselnødder
20g  marcipan



FREMGANGSMÅDE

Hak dine nødder fint..

Hæld 250 g. sukker i en gryde og smelt massen under rolig varme..
Sukkeret skal blive gyldent, men må ikke brænde på.




Hæld dine hakkede nødder i sukkermassen (karamel) - og vend den roligt - lad karamellen suge fast og varm nødderne godt igennem.

Efter ca. 3 min. hælder du massen ud på et stykke bagepapir.. spred massen ud i et tyndt lag og lad den afkøle. således at massen bliver sprød og hård.



Pisk dine æg sammen og tilsæt så din kogende vand på én gang, under stadig kraftig omrøring (brug elpisker)

Tilsæt 100 g. sukker og pisk massen luftig og stiv.



Skrab vaniljefrøene ud..

Hæld vanilje og revet marcipan i fløden.

                                   Pisk nu fløden til skum...  

Knus nøddemassen og hæld den i de piskede æg..
Vend æggemassen i din flødemasse....
Hæld massen op i vaffelbundende og stil dem i fryseren i mindst 2 timer. Isen skal være frossen nok til at kunne dyppes i varm chokolade uden de smelter sammen.


Smelt din chokolade i et vandbad...
 Dyp de frosne isbåde i chokolademassen og stil dem på frost igen - lad nu isen stå i mindst 3-4 timer.

Isen skal tø ½ time før servering..





Velbekommen... 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar