Kyllingelasagne..hvorfor?
Fordi oksekød kan blive for kedelig i længden.
Retten tager ca. 1 time.
Ingredienser
4-500 g. kylling
Lasagneplader
100-150 g. bacon
1 stk. Peberfrugt
4 stk Gulerødder
ca. 40 g. Creme ost (Boursin)
2 dl. fong
Rosmarin
½ l. Creme Fraiche
Salt og Peber.
2 løg
Parmasan ost.
Mozzarella
Fremgangsmåde
Steg din bacon i en gryde uden andet fedtstof.
Når baconen har taget lidt farve, tilsætter du dit hakkede løg (hakkes fint)
Når løget er blevet gennemsigtigt - det skal ikke ha´ taget farve, så tilsætter du din kylling som også er skåret meget fint.
Det er vigtigt at kyllingen er skåret i fine stykker, således bliver din lasagne tættere og holder bedre sammen.
Når kyllingen er stegt, tilsætter du hakket peberfrugt, gullerod.. din fong (grøntsags eller kylling fong), rosmarin, salt og peber.
Du kan også give den lidt hvidvin og chilli - hvis du vil gi´ den lidt ekstra smag.
Nu lader du det meste af væden koge ind. (10-15 min.)
Det er vigtigt at du får smagt til på dette tidspunkt. Din ret må gerne være meget krydret nu, da den "sætter" sig når den bliver bagt i ovnen.
Rør din Creme Fraiche med lidt revet muskatnød, salt og peber - og vend den med revet parmasanost.. rigeligt med ost!
Læg nu lasagnen i et fad, lag for lag - hvor du starter med lidt fyld fra gryden, så et lag lasagneplader, et lag fyld og så et lag rørt Creme Fraiche..plader osv.
Inden du ligger dine plader, smører du dem med din ostecreme.
Jeg bruger "boursin"
"Boursin er en original, fransk frisk-ost smagt til med krydderurter og hvidløg. Denne type ost er blevet meget populær og produceres efterhånden mange andre steder end i Boursinen - bl.a. også i Danmark."
Wikipedia
Slut lagene af med kødfyld, Creme Fraiche og Mozzarella - riv 1 kugle Mozzarella i stumper og fordel dem på toppen.
Stilles i ovnen og bages i ca. 40 min. på 180 grader.
Denne ret serveres fint med ovnbagte rodfrugter til.
Velbekommen...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar