Denne opskrift er helt traditionel, dog uden brunede kartofler. Til gengæld har jeg serveret en hjemmelavet agurkesalat til - opskriften linkes ingredienser.
Retten tager ca. 2,5 time, men er utrolig nem at gå til.
Ingredienser
En fersk and
2 æbler
Svesker
Rødkål
Salt
Peber
(Tilbehør: Kartofler, hjemmelavet agurkesalat, rødkål)
Fremgangsmåde
Rens og skyl anden i kold vand - bliver anden renset for hals og indvolde så brug halsen i bundbradepanden så den afgiver smag til skyen.
Skær vingerne fra og læg dem i bundbradepanden ligeledes - de holder alligevel ikke særligt meget kød og bruges bedst som smagsgiver til sovsen.
Anden saltes indvendigt og udvendigt - rigeligt med salt.
Fjern kernehus, bloms og stilk fra æblerne og skær dem i kvarte - fyld anden med æbler og svesker.
Anden lukkes med snor eller en stegenål - når anden er lukket, så mas fuglen således at brystknogler brækker, dette gør parteringen lettere senere.
Anden lægges på en rist og risten lægges over en dyb bradepande som fyldes med vand (ca. 1 cm rundt)
Start ovnen på 270 grader i ca. 15 min. eller til vandet i bradepanden begynder at koge - skru derefter ned til 175 grader og bag anden i ca. 2 timer (ca. 35 min. pr. 100g U. fyld) - tjek anden ved at stikke en gaffel dybt, væsken skal løbe klart ud, er der blod i væsken, skal anden have længere tid.
Sæt kartoflerne over ca. 30 min. før anden er færdig.
Er andeskindet ikke sprødt efter 2 timer, så sæt oven op på 270 grader, stil anden på øverste rille og tjek så jævnligt om skindet bliver sprødt.
Anden skal hvile i ca. 15 min. - lav sovsen imens.
Lav en opbagt sovs og spæd sovsen op med fong og andeskyen fra bradepanden. - giv den lidt salt og peber og brun den med lidt kulør.
Anden serveres med kartofler (evt. brunede kartofler), brun sovs, hjemmelavet agurkesalat, rødkål (varm).
Velbekommen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar