Hjemmebagt croissant

Hjemmelavede croissanter

Nektar for guder...

Når man laver croissanter, skal man have god tid. Der er mange pauser i processen.

Denne opskrift kommer tæt på 7/11 udgaven.

Tid: 120 min.

6-12 stk.













Ingredienser

1 dl mælk
1,5 dl vand
Mel ca.. 6 dl.
1 dl.. sukker
1 spsk. salt
250 g smør
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
25 g gær

Fremgangsmåde

Bland væskerne, salt, kanel,kardemomme, sukker og gær. Gæren skal være helt opløst.

Bland mel i væsken og arbejd med dejen, indtil den er elastisk og lat klæbrig.

Sæt dejen på køl i 30 min.

10 min. for dejen har kølet, tager du din smør ud af køleskabet. Bank smører fladt på et mel drysset bord. Lav en firkant ca. samme størrelse som et A4 ark.

Rul den nedkølede dej ud, så den er dobbelt så stor som smørret.
fold dejen over smørret, så smørret er helt indpakket.

Sæt dejen på køl i 15-30 min.

Det er vigtigt at holde dejen kold og når man begynder at rulle dejen ud, så skal man ikke presse hårdt, da man ikke ønsker smør og dej skal blande sig med hinanden - det er helt essentielt.
Husk også at overhold hviletiderne, ellers får du en tæt og tung croissant -og ikke en let og luftig.

Rul dejen ud i en aflang firkant (1*3).

Fold dejen i 3.dele så den foldes som på billedet her.

Køl dejen i 15-30 min.



Rul dejen ud igen i en aflang firkant - fold dejen som beskrevet ovenfor. Dette gøres 3 gange i alt - på den måde får vi en dej med 27 lag smør (3*3*3). Husk at køl dejen imellem alle udruldninger.

Rul dejen ud i en stor firkant (1*3)

Skær dejen i små firkantet og skær så de små firkanter i trekanter. Et pizza hjul er brilliant til opgaven.

Rul trekanterne fra den brede ende og sat dem på en bageplade.. Hvis du ikke vil lave dem alle, så frys de overskydende.

Lad dem nu hæve køligt, i en time, gerne længere - evt. til dagen efter.



Pensel dem med pisket æg, mælk eller kaffe og bag dem i ca. 20 - 30 min. på 200 grader.

De skal være sprøde, men ikke for mørke.


... Velbekommen!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar