Hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta er ikke verden sværeste ting at lave i et køkken -og selvom det er smart med pastamaskiner og skærer, så er det ikke larmende nødvendigt for at lave din helt egen pasta.

Man kan lave mange forskellige typer, men her vil jeg bare vise hvordan man laver en grundpasta - denne kan bruges til mange forskellige retter.. idag handler det om båndpasta.







Ingredienser

200 g. Mel
2 æg
2 spk. olivenolie
og lidt salt

Fremgangsmåde


Hæld melet ud på bordet og lav en lille udhulning hvori du hælder æg, olie og lidt salt.

Arbejd så det hele sammen til en dejklump - denne dej vil klistre en del, men bare rolig, det skal nok slippe bordet.

Det er vigtigt at denne pasta er meget fugtig, bliver den for hård vil det være umuligt at rulle den ud.



Når pastaen er samlet, er det tid til at rulle den flad - når først den er rullet flad, så folder du den sammen og ruller den ud igen.. og igen - dette gør pastaen smidig.

Forsøg at få pastaen flad og aflang.

Hvis du ikke har bordplads nok må du dele pastaen i flere bidder.


Rul pastaen aflang og fold den - sørg for at have rigelig af mel på pastaen hele tiden.








 Bliv ved med at folde og rulle ud igen og igen.
 Til sidst har du en aflang lasagnelignende plade - pastaen skal ikke være tykkere end 2 mm.
 Rul pastaen sammen og skær den i tynde strimler - ikke tykkere end 4 mm.

Kog pastaen i saltet vand i ca. 4 min.


Velbekommen..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar