Sider

Kylling med rød peber og citron

Kyllingen her er en nem ret som ikke tager særlig lang tid, HVIS man har forberedt sig, eller "snyder" en smule.

Skal retten tage 20 min. så skal du bruge kyllingefillet i stedet for en hel kylling,  kylling bouillon i stedet for fong fra din kogte kylling og købt båndpasta i stedet for hjemmelavet.

Laves den fra bunden, tager retten ca. 1 time.

4 personer.





INGREDIENSER

1 hel kylling (eller 600 g. kyllingefillet)
Fong (eller en terning kylling bouillon)
1/4 L fløde.
1 Rød peber.
400 g. båndpasta (hjemmelavet hvis du har tid)
4 fed hvidløg
Citronskal
Parmesan
Muskat nød
Salt og peber
Oliven olie

FREMGANGSMÅDE

Kog din kylling i 1 L saltet vand - kom 2 stk. laurbærblade og 12 sorte peberkorn i vandet - kyllingen skal koge 45 min. under låg. (Bruger du kyllingefillet, så skær denne ud i strimler og opløs din bouillon i 3 dl vand)

Imens kyllingen koger, skærer du din peberfrugt i strimler, hakker 4 fed hvidløg og snitter skallen af en usprøjtet citron. (der skal bruges ca. 2 fingerspidser citronskal)

Når kyllingen er færdig piller du kødet af og lægger resterne op i vandet igen.
Kyllingeskrog og vand koges nu ind, under kraftig varme, til der kun er ca. 3-4 dl. tilbage  Så sier du væden fra i et dørslag.

Sæt vand over til båndpasta, vandet skal være godt saltet -og tilsæt også lidt olivenolie.

Hæld lidt olivenolie på en varm pande og svits hvidløget - det må ikke blive brunt.
Hæld så det pillede kyllingekød (eller din fillet) på panden og svits kødet så det begynder at tage en smule farve.
Tilsæt din reduceret kyllingevand (fong)(eller din opløste bouillon) og rød peber.. kog nu kyllingefongen ind til ca. halvdelen af væsken er væk.
Hæld fløden på panden og tilsæt citronskal.

Sæt din båndpasta over (skal have ca. 4 min.)

Varm kyllingen igennem og smag til med salt og peber.

Båndpastaen afdryppes i et dørslag og  hældes på et fad og kyllingen hældes over pastaen - riv noget parmesan, lidt muskatnød over retten og pynt med havens grønt.. på billedet brugte jeg lidt frisk basilikum.














...........velbekommen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar