Sider

Bagt rødspætte med kartoffel

Opskriften tager lidt tid, så her skal du giver dig god tid. Retten tager omkring 1-1½ time.

Generelt for retten her... og med de fleste retter med fisk, så skal du ikke være bange for krydderier - til denne rødspætte har jeg valgt at bruge kartofler som også er lidt milde i smagen, så giv denne ret massere af krydderier.

4 personer.







INGREDIENSER

250 g. Rødspættefillet
1 kg. Kartofler
1 rød chili
Oregano
Rosmarin
Persille
Citron (Ubehandlet)
Hvidvinseddike
Oliven Olie
Rørsukker
1 Plade Butterdej
40 g. Smør
Gurkemeje
Ingefær
Hvidløg
1 dl. mælk

FREMGANGSMÅDE

Sæt dine kartofler over og kog dem i ca. 25-30 min. til de stadig er lidt hårde. (Godt saltet vand)

Tag 2-3 store kartofler fra og sæt dem på køl, kog resten af kartoflerne videre i ca. 10-15 min. til de er kogte igennem (slipper gaflen).

Når kartoflerne er kogt, så sier du vandet fra i en skål. Mos nu dine kartofler til kartoffelmos - her kan du følge den opskrift du selv kan lide, men jeg bruger hér 1 dl. mælk, 40 g. smør, gurkemeje, revet ingefær, muskatnød, hvidløg, skal mosen være lidt tyndere, så brug kartoffelvand - smag til med salt og peber. Mosen må gerne være lidt tykkere end normalt og det gør absolut intet at der er lidt klumper i mosen.

Sæt mosen til afkøling i køleskabet.


Skær dine to kogte kartofler i firkanter og steg dem i olie på en pande

Lad dem dryppe af på køkkenrulle.




Rul din Butterdej ud og skær pladen i 3-4 dele (aflange) - placer lidt kartoffelmos på dejen (her kan du evt. tilføje spinat og fata).

Luk butterdejen og bag den i ovnen på 200 g. i ca. 20 min. Den skal være gylden og sprød.

Imens butterdejen er i ovnen, så kan du forberede en lage der skal hældes over fisken.

Lagen består af de krydderurter som du nu har ved hånden, hér har jeg brugt rosmarin, basilikum, persille, chili, hvidløg.. hak dem alle fint..

Hæld en ske rørsukker i en skål og ca. ½ dl. hvidvinseddike.. bland dine urter i, sammen med lidt citronskal og lidt olivenolie.. smag til med eddike og sukker.

Fold en rødspættefilet omkring 1-2 af dine stegte kartofler - hæld olivenolie, salt og lidt rosmarin over - bag fisken i ovnen, sammen med butterdejen.. fisken skal have ca. 8 min.

Når fisken er færdig burde butterdejen også være klar..

Server fisk og butterdej samme med salat efter eget ønske, hæld din urtemarinade over fisken.


















...VELBEKOMMEN!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar