Gammeldags æblekage - er der noget bedre på kølige sommeraftener.
Denne version er næsten den nemmeste. Man kan undlade at skrælle æblerne, men jeg kan nu bedst lide dem skrællede.
Tid: 2 timer (med afkøling)
Portioner: 6 - 10
INGREDIENSER
900 g æbler (skrællede og u. kernehus)
120 g sukker
1 dl vand
1/2 vaniliestang (eller vaniljepulver)
Æblerasp
Makroner
1/2 L Piskefløde
FREMGANGSMÅDE
Skræl og fjern kernehus fra æblerne.
Skær æblerne i små tern.
Hæld æbler og vand i en gryde. Skru fuld op for varmen, til de begynder at koge - skru nu ned på middelvarme og kog æblerne til de er bløde (ca.. 10 min.)
Imens massen koger tilsættes vanilje. ( 1/2 udskrabet stang, eller drys vaniljepulver over)
Hæld æblerne over i en skål og mos dem. Tilsæt nu sukker.
Massen sættes i køleskab til den er kold.
Når massen er kold piskes fløden.. (kom gerne lidt vanilje i fløden)
Læg nu rasp, flødeskum m. makroner (knus dem let) og æblegrød i lag i en skål..
Rasp m. makroner i bunden og afslut med flødeskum på toppen.
Synes man desserten er for sød, så er syrlige bær fantastisk til.
.....Velbekommen!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar