Oksehaler med rødvin og fløde.
En ret rig på smag, som passer til både hverdagen og til festlige begivenheder.
3 personer
Tid: 180 min.
INGREDIENSER
3 Oksehaler
1/2 fl. Rødvin
4 store gulerødder
5 fed hvidløg
Olivenolie
3-4 blade lauerbær
1/2 knoldselleri
1 stort løg
1/4 piskefløde
1 ds tomatpuré
Mel
Citron
Rosmarin
(kartoffelmos til)
FREMGANGSMÅDE
Skær rodfrugter og løg i tern - behøver ikke at være fint, da de bliver sigtet fra senere.
Dæk oksehalerne i hvedemel og sæt en gryde på stærk varme, med olivenolie i bunden.
Brun alle sider godt af. Melen vil senere være med til at jævne retten.
Oksehalerne tages op af gryden og gives rigeligt salt og pebet.
Hæld nu rodfrugter og løg i gryden. Steg rodfrugterne et par minuttet.
Tilsæt tomatpuré og steg videre et par minutter - dette fjerner syren fra tomatpuréen.
Sæt oksehalerne i gryden, oven på rodfrugterne.
Tilsæt hvidløg, lauerbær blade og rosmarin.
Tilsæt vinen og hæld vand i, så oksehalerne er dækket.
Kog retten i min 2 timer, meget gerne 3.
Efter 2 timer sies sovsen, så rodfrugter osv. fjernes - sovs og oksehaler hældes tilbage i gryden.
Væden koges ind til halvdelen.
Tilsæt nu fløde og smag til med citron, salt og peber.
Server med kartoffelmos og frisk rosmarin.
VELBEKOMMEN!!....
Ingen kommentarer:
Send en kommentar