Sider

Blåmuslinger dampede i hvidvin, med fløde og chili

Dampede blåmuslinger er en hurgtig og nem ret. Den fungerer både som forret og som hovedret.

Retten kan laves på mange måder, men her har jeg valgt en simpel ret, med en kraftig sauce, så alle kan være med. Også dem som måske ikke er meget for muslinger.

Retten tager omkring 45 min.












INGREDIENSER

1-1,2 kg. Blåmuslinger
1/2 L Fløde
2 Chilifrugter
2 Springløg
1 Løg
3-4 fed Hvidløg
1 stk. Citrongræs
1/2 L Hvidvin (tør/Riesling)
Lagereddike



FREMGANGSMÅDE


Selvom du måske har købt dine muslinger renset, så bør du stadig gå dem igennem. Sørg for at skallen ikke er ødelagt og er muslingen meget åben, så bank dem et par gange i bordpalden - Hvis de lukker sig, så er de god nok.

Selvom man ikke alene på denne måde kan sikre sig, så vil jeg alligevel smide ødelagte og de som ikke lukker sig ud.




 Pil dine hvidløg og mas dem. Du behøver ikke skære dem i små stykker, da vi sier grøntsagerne fra, inden vi tilsætter fløden.
Pil løget og skær det i større stykker.
Skær springløg og chili (Gem den ene chili og springløg) i større stykker og mas citrongræs, så det kan frigive sin smag i gryden.

Sæt en gryde på middel varme og hæld olivenolie i bunden. Tilsæt løg, hvidløg og chili og varm til løget er gennemsigtigt. Det er vigtigt at hvidløg og løg ikke får farve.

Tilsæt så hvidvin, citrongræs, pringløg og skru op for varmen. Lad retten koge op. (5 min)

Tilsæt nu dine blåmuslinger.

Lad retten dampe i ca. 5 min, eller til alle muslinger har åbnet sig. I løbet af de 5 min., må du gerne ryste gryden lidt. (1-3 gange)

Hold låg på gryden under dampningen.








Si muslinger og grøntsager fra, i en skål.

Suppen reduceres til ca. 1/3, ved at hælde den tilbage i gryden og lade den koge ind.

Tilsæt nu fløden og bring den til kogepunktet.

Smag suppen til med eddike (brug evt. citron), salt og peber.



Hæld muslingerne tilbage i gryden og varm retten op.

Nu er retten klar til at blive serveret.

Snit lidt chili og springløg, som du kan bruge til pynt.

















..........................................Velbekommen! 





Et lille tip!



Server retten med en ekstra skål, eller undertellerken, til de tomme skaller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar