Sider

Pariserbøf

Pariserbøf er jo en gammel klassiker, men den tager altid stik hjem. Retten fungerer fint som helt måltid, men er nok mest tænkt som en eftermiddags ting.

Den tager omkring 20 min.

Normalt vil en pariserbøf blive serveret med en rå æggeblomme, men jeg har her valgt et let kogt æg med hvide ünd alles... så ryger intet i skraldespanden - Det er dog vigtigt at blommen er flydende, ellers skal man måske serverer noget smørelse til, så retten ikke bliver for tør.










INGREDIENSER:

Hakket oksekød
Hvidt brød
Æg
Kapers
Peberrod
Syltet rødbede
Smør/olie
Citron
Løg/rødløg
Mel
EngelskSauce
Salt
Peber



FREMGANGSMÅDE:

Rør en fars af oksekød, æg, mel, salt og peber.











Skær nogle skiver af dit brød. De skal ikke være for tykke, men heller ikke så tynde, at de ikke kan tåle at suge lidt pandesmør (ca. 1,5 cm).








 Smelt noget smør på en pande og steg så bøfsiden på panden. Panden må ikke være alt for varm, da vi kun steger på én side og derfor skal have lidt længere tid end normalt.
Når bøffen ikke længere er rød i kødet, så vend den om på brødsiden og skru lidt ned for varmen. Brødet skal nu steges gyldent.

Mens bøfsiden steger, så sæt en gryde vand over og kog nogle æg let (ca. 5 min.)


Server pariserbøffen med hakket rødbede, peberrod, kapers, løg og æg.
Smag til med engelsk sauce, citron, salt og peber.






........................VELBEKOMMEN!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar