Sider

Hjemmelavet Chili

Hjemmelavet chili ..oh.. sweet heavens!.

Her er opskriftenpå hvordan du "kopierer" de chiliskåle du ser rundt om i byen på de hotte pizza og shawarma houses.

Denne chilli kan bruges som base i alt der skal have et ekstra hot pift. - Har sku enda hørt om en fyr som smurte den på sin leverpostej.. he he..




Ingredienser

1 glas soltørrede tomater i olie
Ca. 3 spk. Tørrede chiliflager - eller efter smag.
1 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. Garam Masala (Læs mere om masala her: link)
½ tsk. salt
1 tsk. spidskommen
3 tsk. cayenne peber - eller efter smag.
Lidt citronsaft
2 tsk. rørsukker
2 store dåser tomat puré
Neutralt olie - det skal bare ikke være olivenolie!

Fremgangsmåde

Hæld de soltørrede tomater i olie, op i en blender - og hvise du har hele tørrede chili, så kom dem i også.

Blend det hele grundigt.






Hæld derefter det hele over i en skål, hvor du blander de øvrige inderdienser i og rører det godt rundt. (undtagen olien og citronen)

Herefter skal du røre den neutrale olie i din chili. Olien skal dække med 1-2 mm. og du skal røre det godt igennem - denne chilli kan tage rigtig meget olie, så bare hæld på.

Sidst skal du smage det til med citron og cayenne peber - det er cayenneen der gør den stærk.

Hæld den på et skoldet glas - bland evt. en smule Atamon i din chili.

Glasses skal på køl og har godt af at blive vendt et par gange om ugen.


Dette er chilien der bare bliver bedre og bedre med tiden på køl - velbekommen.

8 kommentarer:

  1. Glæder jeg mig til at prøve. Lyder lækkert :D

    SvarSlet
  2. Denne opskrift kan med held tweekes med 1 ds. tomatpuré.. drop den ekstra salt, blend lidt frisk ingefær i og lidt frisk hvidløg.

    SvarSlet
  3. Hvis du begynder med friske råvarer, bliver der så ikke problemer med opbevaringen ?

    SvarSlet
  4. Det har jeg endnu ikke oplevet. Jeg har gerne et glas i køleskabet i 1 eller 2 mdr. :)

    SvarSlet
  5. Hvorfor ikke olivenolie? ;)

    SvarSlet
  6. Man bruger neutralolie netop fordi den ikke smager af meget og overdøver de øvrige ingredienser - samme princip som når man laver mayonnaise.. olivenolie kommer simpelthen til at overdøve smagen og den fungerer slet ikke her.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ok, tak for svaret ;) Sku bare lige checke om det var af hensyn til holdbarhed eller lign. Har lige lavet en spand chili, og jeg havde kun olivenolie i huset.. Den smager dog ganske glimrende
      Men også af hensyn til prisen (olivenolie er dyrt) vil jeg næste gang prøve med en billig majs/rapsolie (er dét neutralt?)

      Slet
  7. Ja, de olier er helt fine.. evt. solsikke :)

    Jeg har ikke selv forsøgt med en olivenolie, men er kvaliteten I top, så kan det da være at det kan fungerer.. Umiddelbart vil jeg dog tro at en mere neutral olie er bedst. :)

    SvarSlet